• Nederlandsk design og kvalitet
  • Energisparende & bærekraftig
  • Enkelt & fleksibelt
  • 5 års garanti
Mer informasjon

Anlegge

Installasjonstips

Anlegge in-lite i 5 trinn

in-lite utebelysning bruker lavspenning (12 volt). Vår belysning er derfor sikker og enkel å installere selv. Med bare 5 trinn kan du levere et profesjonelt anlagt system! Hvis du skal anlegge din in-lite belysning selv, må du lese denne siden nøye og se på videoene. Instruksjonsfilmene viser deg nøyaktig hvordan du installerer vårt system. Når du anlegger systemet må du følge disse tipsene og lese bruksanvisningene som hører til produktene. Da oppstår det ikke overraskelser senere. Det lønner seg å lage en kabelplan på forhånd. Hvis du vil vite hvordan det gjøres, kan du lese vår blogg.

Vil du se alle tipsene samlet i en praktisk oversikt? Nederst på denne siden kan du laste ned en oversikt med de viktigste installasjonstipsene.

Trinn 1: Transformator

Denne videoen viser hvordan transformatoren og lyssensoren installeres på riktig måte. Transformatoren styrer belysningen og sørger for at systemet får strøm. Pass alltid på at transformatoren har tilstrekkelig effekt. Den samlede effekten (watt) til alle lampene i lysplanen din må ikke være høyere enn 90 % av transformatorens effekt. En 56 watt transformator kan derfor belastes med lamper på maksimalt 50 watt. Kabelen skal alltid kobles til transformatoren ved hjelp av de medleverte kabelskoene. Kabelskoene sørger for god kontakt og beskytter transformatoren mot skader. Lyssensoren monteres utendørs. Når det begynner å bli mørkt, slås belysningen på automatisk. Lyssensoren må derfor ikke monteres i nærheten av kunstig lys, fordi det kan påvirke funksjonen.

OBS! Den nyeste modellen lyssensor (vises ikke i denne videoen) har et plastlokk som gir lyssensoren ekstra beskyttelse mot fukt, og det må ikke fjernes!

FLERE INSTALLASJONSTIPS OM TRANSFORMATOREN

Trinn 2: Kabel 12 volt

Nå kan du rulle ut kabelen. Kabelen sørger for strømforsyningen slik at lampene lyser. Legg kabelen langs steinlegning og kantbed der det er mulig, slik at det går an å komme til senere. Bruk forlengelseskabler til lamper som ligger langt unna hovedkabelen. Du kan eventuelt også lage avgreninger slik at det blir lettere å legge kabelen langs lampene. Dette gjøres med en kabelskjøter. Kabelen kan ende på et vilkårlig sted. Det holder hvis du dekker til kabelen med litt jord. For å unngå overraskelser under installasjonen, anbefaler vi at det alltid lages en kabelplan på forhånd. Kabelplanen viser hvor kabelen, lamper, forlengelseskabler og kabelskjøtere befinner seg. I kabelplanen må man ta hensyn til de maksimale avstandene som gjelder for våre kabler (14/2 kabel 40 meter og 10/2 kabel 80 meter lineært).

FLERE INSTALLASJONSTIPS OM KABELEN

Trinn 3: Easy-Lock

Til hver lampe følger det med en Easy-Lock, som sørger for at strømmen ikke svekkes og lampen lyser optimalt. Easy-Lock kobles til kabelen ved å klemme det medfølgende kabelsporet på kabelen og legge det hele i Easy-Lock. Vri på hetten til du hører et klikk. Kontroller alltid om hetten sitter rett på Easy-Lock. En spesiell gel frigjøres i kontakten og beskytter koblingen mot fuktighet og andre påvirkninger utenfra. Det er viktig at Easy-Lock alltid er tilgjengelig. Hvis du vil flytte eller bytte en lampe, kan det gjøres uten problemer. Du bare skrur løs Easy-Lock og tilkobler den igjen (på et annet sted), kabelen gjenopprettes av seg selv.

OBS! I videoen ser du 2 typer kabelspor (et smalt til 14/2 kabelen og et bredt til 10/2 kabelen). Etter en oppdatering av vår 10/2 kabel leverer vi bare 1 type kabelspor til lampene og denne passer til begge kabeltypene.

FLERE INSTALLASJONSTIPS OM EASY-LOCK

Trinn 4: Minikontakt

Minikontakten forbinder lampen med Easy-Lock. Koblingen beskyttes mot fukt og smuss med den bøyelige hylsen av PVC. Minikontakten gjør det enkelt å føre lampens kabel gjennom et hull i en hagehelle eller en vegg. Standard lengde på kabelen til våre lamper er ca. 60 cm (avvikende kabellengder oppgis ved produktet og på vårt nettsted). Hvis du skal montere en lampe lengre vekk fra hovedkabelen eller en vegglampe høyere, kan du bruke en forlengelseskabel. Den plasseres mellom minikontakten til Easy-Lock og minikontakten til lampen.

FLERE INSTALLASJONSTIPS OM MINIKONTAKTEN 

Trinn 5: Lampe

Til slutt installerer du lampen på ønsket sted. Følg alltid veiledningen og bruksrådene for våre produkter. Hvis du vil bruke bakkespotter i en terrasse, må du ta hensyn til at du kanskje må bore hull i steinheller eller treheller. Det er viktig at dette gjøres på riktig måte. Et feil boret hull med avvikende dimensjon kan forårsake problemer. Forhandleren eller en gartner kan hjelpe deg med dette. De har det riktige verktøyet. Hvis du helst ikke vil bore, kan vi levere en spesiell boks. Denne gjør det enkelt å plassere noen av våre bakkespotter i brolegning eller i et løst underlag som for eksempel singel.

FLERE INSTALLASJONSTIPS OM LAMPER

Last ned

Vil du lese informasjonen en gang til senere? Last ned Learning Center installasjonsark. Dette viser trinnvis de viktigste tipsene for å kunne levere et profesjonelt anlagt in-lite system.

Last ned installasjonsark
in-lite Learning Center installatiesheet

Flere installasjonstips?

Besøk in-lite Learning Center en gang. Der finner du flere nyttige videoer og tips om hvordan man designer en hage med lys og installasjon av in-lite utebelysning. Gjør også ditt prosjekt unikt med in-lite!

Til vårt Learning Center