• Nederlandsk design og kvalitet
  • Energisparende & bærekraftig
  • Enkelt & fleksibelt
  • 5 års garanti
Mer informasjon

Anlegge in-lite i 5 trinn

TRINN 2: KABEL

TRINN 2: KABEL

In-lite utebelysning bruker lavspenning (12 volt), og det betyr at du kan tilkoble belysningen selv på en enkel og sikker måte. Med bare 5 trinn kan du levere et profesjonelt anlagt system!

Etter at transformatoren er installert, fortsetter vi med trinn 2: plassering av kabelen. Lavspenningskabelen sørger for strømforsyningen slik at lampene lyser. Lag alltid en kabelplan før du begynner med installasjonen.

Det er enkelt å legge in-lite kabelen: Du ruller den ut i hagen fra transformatoren og den kan ende på et vilkårlig sted. Legg kabelen mest mulig langs brolegning og kantbed slik at det går an å komme til senere. Ta alltid hensyn til den anbefalte maksimale kabellengden mellom transformatoren og enden av kabelen. Med 14/2 kabelen er lengden 40 meter lineært og med den tykkere 10/2 kabelen 80 meter.

I videoen kan du se hvordan kabelen blir tilkoblet og legges lineært.

Lineær legging av kabelen og maksimale kabellengder

Når kabelen legges lineært kommer hovedkabelen fra transformatoren og du kan lage forgreninger. Enden av hovedkabelen ligger altså løst i hagen og enden blir ikke lagt i en sløyfe for å bli koblet til seg selv eller til transformatoren. For å unngå at den maksimale kabellengden overskrides, beregner du lengden fra transformatoren til enden av kabelen. Dette gjelder også for en forgrening.

Vi har to forskjellige typer kabler i vårt sortiment, 14/2 og 10/2 kabelen. Med 14/2 kabelen kan du legge en maksimal lineær kabellengde på 40 meter. Med 10/2 kabelen kan du legge en maksimal lineær kabellengde på 80 meter.

Vil du lese mer om lineær legging av kabelen og maksimale kabellengder?

LES VIDERE

Lage forgreninger (splittet kabelplan)

For å gjøre det enklere å legge kabelen langs lampene, er det mulig å dele den med kabelskjøtere (CC-2). Da gjelder de samme maksimale kabellengdene (regnet fra transformatoren til kabelenden).

 

Avslutning av kabelenden

Er du ferdig med å legge kabelen? Glem ikke å avslutte kabelen med kabelhetter. Disse leveres standard sammen med hver transformator.

 

kabel

Kabellengde lampe

Våre lamper har en standard kabellengde på ca. 60 cm (avvikende kabellengder vises på produktet eller på nettstedet). Det er mulig å brukes en forlengelseskabel for å plassere en lampe lenger vekk fra hovedkabelen. Det kan være nødvendig hvis en lampe skal plasseres høyere eller hvis Ø22 mm bakkespotter skal integreres i terrassen (ellers blir det ikke mulig å komme til Easy-Lock).

 

OBS!

In-lite bruker kabler av høy kvalitet til 12 volt systemet. Det er viktig for å unngå spenningstap (voltage drop) i lange kabler og sørge for at kabelen er godt beskyttet mot ytre påvirkninger. Hvis en in-lite lampe kobles til en kabel fra en annen fabrikant, bortfaller garantien.

Trinn 1: Transformator

Trinn 1 er tilkobling av transformatoren. Transformatoren styrer belysningen og sørger for at systemet får strøm. Gå tilbake til trinn 1 for å se hvordan du installerer transformatoren.

TRINN 1

Trinn 3: Easy-Lock

Med Easy-Lock er det enkelt å koble en lampe til 12 volt kabelen. Lurer du på hvordan det gjøres? Gå til trinn 3 for å se hvordan Easy-skal tilkobles.

TRINN 3