• Nederlandsk design og kvalitet
  • Energisparende & bærekraftig
  • Enkelt & fleksibelt
  • 5 års garanti
Mer informasjon

I Anyas hage

hage anya

I Anyas hage

Anyas hage er et spesielt, grønt sted, midt i den nederlandske landsbyen Hendrik-Ido-Ambacht. Kjennetegnende for hagen er den lange rektangulære formen og alle vekstene omkring sitte- og lounge-krokene. Med hortensia, buksbom og diverse typer trær har hun skapt et vakkert utemiljø som er til for å brukes. Belysning var ingen unødvendig luksus.

"Jeg vet at det er en klisjé, men takket være belysningen får vi maksimal glede av hagen også om kvelden", forteller Anya. "Og det merker man særlig de gangene belysningen ikke er på. Vi viser venner og bekjente ofte forskjellen mellom en mørk og en opplyst hage. Vi slår av transformatoren en stund og da ser man først ingenting. Stemningen blir borte og uansett om man ser gjennom vinduet eller befinner seg i hagen er det som et svart hull.

Som du forstår har vi vært bra reklame for belysning", fortsetter Anya og ler. I lysplanen står vekstene og de ulike sitteplassene sentralt. I designen har vi brukt bakkespotter, utendørs spotter, frittstående lamper og vegglamper. Siden vi har brukt belysning med forskjellig intensitet og lysretning, oppstår det en stemningsfull helhet.
 

in-lite utebelysning grønn oase rundt spisebordet

Grønn oase rundt spisebordet

Bakkespotten HYVE og utendørs spotten MINI SCOPE sørger for en grønn oase rundt det lange spisebordet. For å skape ekstra høyde i hagen er utendørs spottene SCOPE og BIG SCOPE brukt under trærne.

Lurer du på hvor du ellers kan bruke våre utendørs spotter?

Se videoen "Spots of in-lite"
in-lite utebelysning hage anya LIV WHITE
in-lite utebelysning hage anya ACE UP-DOWN 100-230V
in-lite utebelsying hage anya spots
in-lite utebelysning hage anya ACE DOWN

Fine kontraster i paviljongen

I paviljongen er det montert to ACE DOWN WHITE. De hvite vegglampene gir en fin kontrast mot treverket med en direkte lysbunt som aksentuerer veggen.

Visste du at | Vår ACE-kolleksjon finnes i fire farger: Rosé Silver, Dark Grey, White & Corten. Velg selv den fargen som passer best til ditt utemiljø.

in-lite utebelysning hage anya LIV

Grønne kantbed med LIV

Kantbedene lyses opp av LIV WHITE. Lyskilden til denne lampen befinner seg ca. 60 cm over bakken, slik at hortensiaens blomster synes godt også om kvelden.

Tips | Leter du etter andre måter å belyse kantbed på? Ta en titt på siden "Trær, busker & kantbed".

Se på trær, busker & kantbed
in-lite utebelysning hage anya FUSION 22 RVS

Trappetrinn med leken belysning

I trappen til bakdøren er det montert en bakkespot FUSION 22 RVS. Disse bakkespottene gir mykt lys som ikke blender. Siden lampene er "strødd ut", gir belysningen en trygg og stemningsfull effekt. 

For flere praktiske løsninger med lys, se også siden "Hagegang & oppkjørsel".

Se på hagegang & oppkjørsel
in-lite utebelysning hage anya ACE DOWN

Vegglamper på karakteristisk vegg

"Noe av det fineste i hagen vår er den gamle veggen ved loungehjørnet. Vi har lenge ønsket belysning til denne veggen og nå har det endelig skjedd", forteller Anya. For å belyse veggen ble lampen ACE UP-DOWN WHITE 100-230V valgt. Denne lampen kunne kobles direkte til uttakene som allerede fantes. De to lampene sørger for tilstrekkelig lys ved loungebenken og gir et fint mønster på den gamle murveggen, og aksentuerer de karakteristiske teglsteinene og fugene.

Visste du at | Vi har også et antall 12 volt lamper som ved hjelp av minitransformatoren (CB-010E) kan kobles til 230 volt kontakter: LIV WALL, SENTINA WALL, CURV og FISH EYE WALL.
 

in-lite utebelysning hage anya inspirasjon

Ønsker du mer inspirasjon?

Lurer du på hva utebelysning kan bety for din hage? På vår inspirasjonsside viser vi deg blant annet hvordan du kan lyssette dine yndlingssteder i hagen og du kan ta en titt i den virtuelle hagen. 

Se inspirasjon