• Nederlandsk design og kvalitet
  • Energisparende & bærekraftig
  • Enkelt & fleksibelt
  • 5 års garanti
Mer informasjon

Anlegge in-lite i 5 trinn

TRINN 1: TRANSFORMATOR

TRINN 1: TRANSFORMATOR

In-lite utebelysning bruker lavspenning (12 volt), og det betyr at du kan tilkoble belysningen selv på en enkel og sikker måte. Med bare 5 trinn kan du levere et profesjonelt anlagt system!

Trinn 1 er tilkobling av transformatoren. Transformatoren styrer belysningen og sørger for at systemet får strøm. Pass alltid på at transformatoren har tilstrekkelig effekt. Hvordan beregner man dette? Det er enkelt! Tell sammen regneverdiene (antall VA eller voltampere) for lampene i lysplanen din. Summen må ikke overstige 90 % av transformatorens totale effekt. En 56 watt transformator kan derfor belastes med lamper på maksimalt 50 VA. Transformatoren kan monteres til en murvegg, vegg eller stolpe (ca. 50 cm over bakken).

I videoen vises hvordan transformatoren og lyssensoren installeres på riktig måte.

Kabelskoene sørger for god kontakt

Kabelen skal alltid kobles til transformatoren ved hjelp av de medleverte kabelskoene. Dårlig tilkoblede kabler forhindrer god ledning av strømmen og kan føre til varmeutvikling. Det kan føre til alvorlig skade på transformatoren.

I videoen ser du hvordan kabelskoene monteres.

Installere og/eller forlenge lyssensoren

Lyssensoren monteres utendørs. Når det begynner å bli mørkt, slås belysningen på automatisk. Lyssensoren må derfor ikke monteres i nærheten av kunstig lys, fordi det kan påvirke funksjonen. Vår nye type lyssensor har et plastlokk (ikke synlig i denne videoen). Lokket gir ekstra beskyttelse mot fukt og må derfor ikke fjernes!

I forbindelse med tilkobling av transformatoren viste vi også hvordan lyssensoren skal tilkobles. I denne videoen ser du hvordan kabelen til lyssensoren kan forlenges.

Innstille transformatoren

Nå som du har installert lyssensoren, kan du innstille transformatoren. Vår transformator har flere muligheter:

Alternativ 1 - Dusk to Dawn - Belysningen slås på i skumringen og slås av ved soloppgang.

Alternativ 2 - On hours - Belysningen slås på i skumringen og er på i de innstilte antall timene.

Alternativ 3 - On/off - Dette er for å slå belysningen på og av manuelt.

Hvis du vil spare energi, anbefaler vi å innstille transformatoren på ønsket antall lystimer i kombinasjon med den lysfølsomme sensoren. Etter solnedgang er belysningen kun på i de timene man har innstilt.

Installasjonstips

Vil du lese de nyttigste tipsene om installasjonsprosessen? Da kan du laste ned våre installasjonstips. Der vises trinnvis de viktigste tipsene for å kunne levere et profesjonelt anlagt in-lite system.

LAST NED INSTALLASJONSTIPS
leaflet

Trinn 2: Kabel

Nå skal kabelen rulles ut! Gå til trinn 2 for å finne ut mer om hvordan du legger kabelen, lager en kabelforgrening og avslutter kabelen.

TRINN 2